31.08.2016

Presidentin tervehdys Merenkurkun maailmanperintökohteelle

Merenkurkun maailmanperintöalue viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa. Suomen luonnon kannalta alue on erittäin merkittävä, onhan kyse ensimmäisestä luonnonperintökohteestamme. Alue on kyllä tunnustuksensa ja arvonsa ansainnut.

Minulla oli mahdollisuus vierailla elokuun alkupuolella Björköbyssä tutustumassa alueen luontoon ja maisemiin. Saltkaretin näköalatornista merelle katsellessa ei voi kuin hämmästellä sitä luonnon voimaa ja moninaisuutta, mikä näkyy Merenkurkun maisemia tarkastellessa. Paljon olin etukäteen kuullut alueesta, mutta kaikki lupaukset – ja enemmänkin – tuli kyllä lunastettua alueen kauneudella.

Maailmanperintöalueella vieraillessa oli myös hienoa havaita, että alue tarjoaa mitä erilaisimpia mahdollisuuksia nauttia luonnosta. Vaellusretket, luontokohteet, kalastus, risteilyt – monipuolinen tarjonta on tärkeää, jotta mahdollisimman moni suomalainen tai vierailulla oleva turisti pääsisi kokemaan Merenkurkun tunnelman. Toivottavasti pidätte tästä aktiivisuudesta kiinni vastaisuudessakin.

Arkea eläessä saatamme herkästi unohtaa, mitä kaikkea hyvää meillä onkaan ympärillämme. On hyvä pysähtyä välillä miettimään, kuinka vaikuttavia ja hienoja asioita meillä on Suomessa. Merenkurkun alueella vierailu avaa monen silmät luontomme kauneudesta. Näillä sanoilla haluan toivottaa Merenkurkun maailmanperintöalueelle onnistuneita 10-vuotisjuhlia ja elämyksellisiä tulevia vuosia!

Siirry "Uutiset"-sivulle